Újabb 10 kutyás film, amit látnod kell!

Nincs is jobb annál, mint amikor egy téli estén összebújva megnézünk egy filmet a szeretteinkkel vagy akár a kutyánkkal!  

Pattogtassatok kukoricát, kuckózzatok be kedvenceitekkel és élvezzétek együtt az alábbi alkotásokat: 

1. LASSIE HAZATÉR – FŐSZEREPBEN LASSIE A SKÓT JUHÁSZKUTYA 

1943 – családi – 1ó 29p 

A Lassie hazatér Eric Knight 1940-es, azonos című regényének történetén alapszik, és egy hétrészes filmsorozat első darabja, amelyben Lassie szerepét egy Pal nevű skót juhászkutya játssza, aki egész Amerikában hatalmas rajongótáborra tett szert. 

A film a Carraclough család történetét meséli el, akik nehéz anyagi helyzetük miatt kénytelenek eladni szeretett kutyájukat Lassiet a dúsgazdag Rudling hercegnek. Lassie azonban nem hajlandó elhagyni fiatal gazdiját Joe-t, ezért megszökik a hercegtől, és hosszú útnak indul Skóciából egészen yorkshire-i otthonáig.

2.  BENJI – FŐSZEREPBEN BENJI AZ IMÁDNIVALÓ SPÁNIEL-SCHNAUZER-USZKÁR KEVERÉK  

1974, illetve 2018 – családi – 1ó 27p 

A 2018-as Benji az eredeti 1974-es családi film újragondolt változata. A történet két kisgyerek és egy kutya barátságáról szól. A lurkók szeretnék örökbe fogadni Benjit, de sajnos nem tehetik meg, a kalandos, akciódús történet azonban váratlan fordulatot vesz, amikor betörők próbálják meg elrabolni a gyerekeket. Vajon Benji képes megmenteni őket? 

filmnézés kutyával

3.  BABE – FŐSZEREPBEN SEBES A BORDER COLLIE 

1995 – családi vígjáték – 1ó 31p 

A történet Babe-ről a malacról szól, akit juhászkutyák neveltek fel egy vidéki angol farmon. A többi kutyához hasonlóan Babe is megtanulja, hogyan kell terelni a juhokat, az egyik collie, Sebes pedig szárnyai alá veszi őt, miután elveszíti kölykeit. De vajon milyen szemmel nézi a farm többi állata, köztük Sebes párja Rex Babe különc viselkedését?

4. A GRINCS – FŐSZEREPBEN MAX A KEVERÉK KUTYA 

2000 – családi – 1ó 44p 

A Grincs szerepében Jim Carrey, aki a klasszikus karácsonyi történet élőszereplős változatában is azon ügyködik, hogy elrontsa Kifalva lakóinak ünnepét. Vajon sikerrel jár? 

Max a Grincs kutyája, aki annak ellenére, hogy barátságos és szereti a karácsonyt, mégis kénytelen teljesíteni gazdája örült kéréseit, például beöltözik rénszarvasnak. Maxet egyébként hat különböző menhelyi keverékkutya játszotta el a filmben, név szerint Kelly, Chip, Topsy, Stella és a Zelda. Ha ünnepi hangulatba kerültök, ez a film tökéletes választás!

5.  SUSI ÉS TEKERGŐ – FŐSZEREPBEN SUSIE A COCKER SPÁNIEL 

1955 – animációs – 1ó 16p 

A két kutya szerelmét bemutató történet Ward Green „Happy Dan the Whistling Dog” című írásán alapszik. Susi a cocker spániel találkozik a keverék kóborkutyával, aki egyszerűen csak Csavargónak hívja magát. Nyilvánvaló, hogy rossz környékről származik, de Susi egy otthoni viszály miatt mégis úgy dönt, hogy Csavargóval tart, ami nem biztos, hogy jó döntésnek bizonyul… 

Susit két másik kutyával is megismerkedik: Scotch-csal a skót terrierrel, illetve Tappanccsal a vérebbel, akinek kiváló szaglása kulcsfontosságúvá válik… 

kutyás film

6.  BETYÁR, A HÚSÉGES TOLVAJ – FŐSZEREPBEN BETYÁR A KEVERÉK EB 

1957 – családi – 1ó 23p 

Amíg apja távol van a marhacsordával, a fiatal Travis Coates-ra hárul a feladat, hogy vezesse a családi farmot édesanyjával és öccsével együtt. Egyszer csak hívatlanul megjelenik egy sárga bundájú keverék, akit Travis vonakodva fogad be, mivel elsőre sok fejtörést okoz a fiúnak, például megrongálja a kerítést és húst lop. Idővel azonban megkedvelik egymást, hiszen Betyár hősiesen helyt áll mosómedvékkel, kígyókkal, medvékkel, vaddisznókkal és farkasokkal szemben is. 

7.  HARRY POTTER ÉS A BÖLCSEK KÖVE – FŐSZEREPBEN BOLYHOSKA A HÁROMFEJŰ KUTYA 

2001 – kalandfilm – 2ó 32p 

A varázslatos filmsorozat első részében Rubeus Hagrid a Roxfort igazgatójának szolgálatába állítja háromfejű kedvencét, Bolyhoskát, akire fontos feladat hárul, hiszen neki kell vigyáznia az iskolában elrejtett bölcsek kövére. 

A hatalmas és rettenthetetlen Bolyhoska az egyik legjobb őrző-védő kutya a varázsvilágban, de rögtön szelíd óriássá válik, ha valaki ismeri a gyengepontját, ami a film egyik jelenetében ki is derül: Bolyhoska mély álomba szenderül, ha zenét hall. A történet szerint a háromfejű kutyák még varázslatos lények között is ritkának számítanak, az azonban nem derül ki, hogy a három fejhez három különálló személyiség tartozik-e. 

8.  EGY KUTYA NÉGY ÉLETE – FŐSZEREPBEN ÖT KÜLÖNBÖZŐ KUTYA 

2017 – családi – 1ó 40p 

Minden kutya életének célja van. A film egy kutyáról szól, aki rá akar jönni, hogy mi az élet értelme, amire a történet során több kutya-gazdi kapcsolaton keresztül is lehetősége lesz. Hogy hogyan? Többször is újjászületik, más-más kutyák bőrébe bújik és más-más gazdikkal tengeti életét. 

A film ötvenéves időszakot ölel fel 1950 és 2000 között, a történet során pedig főhősünk útja többször is keresztezi egymást egy fiúéval, aki 1962-ben megmenti őt. Az érzelmes dráma rádöbbenti a nézőt, hogy milyen fontos az empátia és milyen nagy szerepe van az állat és ember közötti köteléknek. A filmben szerepel:

 • Egy keverék kóborkutya, akit Toby-nak hívnak 
 • Egy Bailey nevű golden retriever
 • Ellie a németjuhász, aki rendőrkutya
 • Tino a pembroke welsh corgi, illetve társa Roxie, a landseer kutya
 • Végül pedig Buddy (később újra Bailey), aki egy bernáthegyi-ausztrál juhászkutya keverék 
filmnézés kutyával

9.  KUTYÁK SZIGETE – FŐSZEREPBEN FOLTOS, A FEKETE-FEHÉR PÖTTYÖS EB 

2018 – animációs – 1ó 41p 

Wes Anderson alkotásának története szerint kutyainfluenza járvány tör ki a japán Megaszaki városában, a polgármester, Kobayashi ezért az összes kutyát a Szemét-szigetre száműzi. 

A Főnök nevű kutya élete nagy részét otthontalanul élte le, így számára nem okoz különösebb gondot, hogy boldoguljon a Szemét-szigeten. Négy korábbi házi kedvenc is csatlakozik hozzá: Rex, King, Duke és Boss. A kutyák végül összefognak Atarival, egy fiatal sráccal, hogy együtt, az akadályokat leküzdve felkutassák a fiú elveszett kutyáját, Foltost.

10.  SNOOPY, GYERE HAZA! – FŐSZEREPBEN SNOOPY, A FOLTOS, FEHÉR BEAGLE

1972 – animációs – 1ó 21p 

Mindig öröm látni, ezt a mókás képregényhőst! Charlie Brown szeretett kutyája, Snoopy levelet kap korábbi gazdijától Lilától, aki betegen fekszik egy kórházban. Snoopy és barátja Woodstock elhatározzák, hogy meglátogatják Lilát. Útjuk során keresztül-kasul bejárják az országot, a kalandoktól pedig a „kutyáknak tilos” táblák sem tántorítják el őket. 

Lila egy idő után jobban lesz, és megkéri Snoopy-t, hogy maradjon vele. Snoopy hazatér Charlie-hoz, aki búcsúbulit szervez a neki, végül valóban Lilához költözik. 

KUTYÁK A KÉPERNYŐN

Ahogy Josh Billings, amerikai humorista mondta egyszer: 

„A világon egyetlen dolog van, amit pénzzel nem lehet megvenni: a kutya farkának csóválását.” 

Vajon egy jó kutyás filmmel rá tudjátok venni kedvenceteket, hogy csóválja a farkát? Ha jár mellé pár finom jutifali, akkor egészen biztosan! Jó szórakozást kívánunk! 

Forrás: Adaptil

Szerettek ti is bekuckózni? A tűz pattogása mellett összebújva filmet nézni? Akkor a legjobb választás a Róka Porta Vendégház!

Mutatjuk miért:

 • Kutyabarát szálláshely: Szeretnéd pihenésedet is kedvenceddel tölteni? A Róka Portán megteheted, mert négylábú családtagokat is szeretettel várunk, mérettől függetlenül.
 • 6 férőhely: Vendégházunkban összesen 6 férőhely van, így akár pároknak, nagyobb családoknak, vagy baráti társaságoknak is ideális.
 • Cserépkályha: ha szereted hallgatni a tűz pattogását, a téli esték meghitt hangulatához a kényelmes radiátorok mellé befűthetsz a cserépkályhába. Bekészített tűzifával várunk.
 • Villámgyors WiFi kapcsolat: Vezeték nélküli internet elérhető az egész vendégházban, nagy sebességű, munkához és kikapcsolódáshoz is alkalmas.
 • Gyerekbarát: Kicsi gyerekekkel nem egyszerű az utazás? Nem szívesen hoznád magaddal az etetőszéket, gyerekágyat? A Róka Portán díjmentesen biztosítjuk nektek ezeket a felszereléseket. A fürdőben találtok fellépőt, wc szűkítőt és hidegebb napokra hősugárzót is. Természetesen a játékokról sem feledkeztünk meg.
 • Kiváló felszereltség: A Róka Portán az alábbiakat találod meg: hűtőszekrény, mélyhűtő, vízforraló, elektromos főzőlap, sütő, kenyérpirító, mikrohullámú sütő, étkészlet, evőeszközök, poharak, mosogatógép, mosógép, ágynemű, törölköző, hajszárító, ruhaszárító állvány, vasaló, vasalódeszka.
 • Bekészítés és kávé: érkezéskor hűtött itallal és friss kávéval várunk.
 • Díjmentes, zárt parkoló: A Róka Porta 3 gépjárműnek ingyenes parkolást biztosít, az udvarban egy autó, a vendégház előtti utca szakaszon még 2 autó számára van hely.
 • Biciklik elhelyezése: fedett tárolóban megoldható.
 • Saját, zárt kert: teljesen körülkerített, hangulatos, árnyas kertben pihenhettek, ahol sütögetésre, főzésre is lehetőségetek van.
 • SZÉP kártya: a foglalás teljes összegét fizetheted mindegyik SZÉP kártyával, bármely zsebből.
 • Csak TI: csak a teljes ház foglalható, nincs más vendég rajtatok kívül.

Kutya- és gyerekbarát szállásunkon várunk szeretettel a Balaton északi partján.